Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Autoři - Mitášová Kristýna

Jméno:Mitášová Kristýna
Rok narození:1995
E-mail:sKampi@seznam.cz


Autor o sobě:
Když jsem se před sedmnácti lety začátkem března narodila v Jindřichově Hradci, tedy městě, které vychovalo spoustu vynikajících českých hráčů jako je Kotalík, bratři Michálkové, Novotný, Marek a mnoho dalších, asi by nikdo nepředpokládal, že zrovna hokej se později mou velkou vášní.
Dlouhou dobu jsem této hře nemohla přijít na jméno, nechápala jsem, proč jsou všichni ze senzačních titulů mistrů světa tak rozjásaní, a proč se hroutí u televizních obrazovek při samostatných nájezdech, když je to JENOM hokej.
Později jsem si ale uvědomila, že ani pro mně to není JENOM hokej. Že je v tom něco, co člověka nutí připoutat se k obrazovce v Jágrovo dresu, hlasitě fandit, křičet gól, plakat dojetím i zklamáním... Že pro český národ vlastně neexistuje ono spojení ,,jenom hokej." Právě tahle hra je totiž něco, na co můžeme být opravdu pyšní. Odpustíme klukům, když se jim něco nepovede a věříme, že další a další okamžiky budou už stále lepší. Hokej je naše hra, náš život.

Ačkoli jsem se psaní věnovala prakticky od té doby, co jsem se naučila psát (pořád jsem vytvářela všemožné časopisy, sešitové knížky nebo básničky), většinou to byly takové ty klasické sladké dívčí románky, které jsem stejně nikdy nedokončila. Až později jsem ale zjistila, že popisovat děj na ledové ploše je nepochybně mnohem zajímavější, adrenalinovější, a že mě baví nejen o hokeji psát, ale i mluvit.
Snad i proto jsem v srpnu roku 2010 odkomentovala hokejové utkání pro Českou televizi v rámci Tipsport Cupu s Robertem Zárubou (HC Sparta Praha-Adler Mannheim) a tehdy jsem se definitivně rozhodla v to, nad čím jsem už takovou dobu přemýšlela - udělám všechno pro to, abych se stala sportovní komentátorkou se specializací na lední hokej. Později jsem napsala několik článků do deníku Sport, kontaktovala po telefonu Aloise Hadamczika, kterému jsem svěřila svoje postřehy ohledně nominace na MS 2011, přičemž mě velmi potěšilo, když mi oznámil, že mě sice nezná, ale že zřejmě budu nějaká hokejová expertka a v listopadu roku 2011 jsem vydala svou první knihu s názvem České srdce je hokejové. Od té doby píšu pro blog na iDnes.cz a udělala jsem několik rozhovorů pro noviny, které celá vzniklá situace (můj věk = vydaná kniha) velmi zaujala.
České srdce je hokejové rozhodně není mou poslední knihou, psaní s hokejovou tématikou se hodlám věnovat i nadále, a určitě bych někdy chtěla vydat i nějaký ten dívčí románek. To ale až později.
Mám zvláštní, nesplnitelné sny? Nemyslím si. Je to jako v hokeji - kdo chce vyhrávat, musí bojovat. A protože jsem v těchto věcech víceméně pověrčivá - narodila jsem se 3. 3. 1995. Dochází vám to? Jistě, první hokejový zápas v historii je datován na 3. 3. 1875. Protože se den a měsíc shodují, jsem přesvědčená, že i to má nějaký vliv na mou ,,hokejovou orientaci."

Zpět na seznam autorů

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (56818)
Poezie (58731)
Fotografie (56826)
Přírodní medicína (55846)
Komiksy (56633)


Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8578039