Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Knihy - Theldareon

Theldareon
Název:Theldareon (Ve Stínu Soumraku)
Autor:Mors Artur
Nakladatelství:Nová Forma
Rok vydání2011
ŽánrFantasy
ISBN978-80-7453-115-6
Počet stran280
Jazykčeský
Vazba měkká – lepená (paperback) obálka 300g křída + laminace
FormátA5 – formát 148x210 mm
Cena233,-
E-shopwww.stahujknihy.cz

Ukázka z knihy
Čtenář navyklý na dlouhé uvádění do děje bude touto knihou docela příjemně překvapen. Už od prvních stránek jde hlavnímu hrdinovi o život. Stačí si projít stručný výtah knihy.




Příběh začíná v malém městečku Kaaz, které je napadeno sousední zemí Adaris a prakticky spáleno na popel. V Kaazu nikdo nepřežil, až na jednoho uprchlíka, který spěchá do nedalekého města Dargradu předat zprávu o nepřátelském útoku. Athynius Merus, onen jediný přeživší, se v Dargradu setkává s rytířem Maladanem, který jej po zdárném odražení nepřátel přivede k mocnému rytířskému řádu DurothNar, kde je mladý Athyn přijat za žáka. Zde potkává nové přátele. Prince Gobia, elfku Risilu, zamlklého kouzelníka Aroka i svou životní lásku Aleen. Ve stejné době, kdy se Athynův výcvik chýlí ke konci, se začínají dít zvláštní věci a ve vzduchu je cítit zlá magie. Objevuje se dávný národ smrtelně nebezpečných zabijáků, který byl již dávno zapomenut. Obloha žhne plamennou září a mrtví začínají opouštět své hroby. Athyn se vydává do prastarých elfských lesů Lyranien, kde hledá moudrost elfů, aby mu pomohli objasnit nastalé události. Namísto toho se dozvídá překvapující a zásadní informace sám o sobě. Krátce nato dochází k zásadním zvratům, které krutě změní běh dějin a ukáží skutečnou tvář hrdinů příběhu. V boji na hranicích s Adaris je zabit thalorinský král, Gobiův otec, a země tak pomalu přichází o poslední naděje na světlou budoucnost. Nastala zlá doba. Blíží se skutečně den totální zkázy? Stojí svět skutečně Ve Stínu Soumraku?




Čím může kniha zaujmout? Rozhodně má šanci přilákat milovníky dobrodružství. V přehledně plynoucím ději se střídají a střetávají lidé, trpaslíci, elfové i nadpozemské bytosti. Přirozené i nadpřirozené síly. Přestože autor dokáže sledovat několik dějových linií současně, dělá to s citem a čtenář se v ději neztrácí. Kniha obsahuje mnoho bojových scén, v jejichž popisu autor nezapře profesi vojáka a amatérského šermíře.Čtenář tak při jejich dobrém líčení může dokonale využít svou fantazii a tyto scény prožívat. Na druhou stranu se autor dokáže ubránit sklouznutí k pouhému střídání bojových scén. Vzniklý a rozvíjející se vztah dvou protagonistů, krátké exkurzy do minulosti vyvažují bojové scény. Vývoj děje je přitom plynulý, čtenář nemusí listovat zpátky v domnění, že by něco přehlédl.




Myslím si a troufám si i tvrdit, že kniha může být při dobré propagaci úspěšná. Dokáže zaujmout milovníky dobrodružství, fantazie, sci-fi. Čtenáři se jistě budou těšit na druhý díl.









Mgr. František Prokop




jazykový korektor a copywriter,




bývalý ředitel Českého rozhlasu Ostrava


Zpět na seznam knih

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (56322)
Poezie (58165)
Fotografie (56362)
Přírodní medicína (55388)
Komiksy (56207)


Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8543947