Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Knihy - Do Říše Věčnosti III

Do Říše Věčnosti III
Název:Do Říše Věčnosti III (SVATYNĚ ZTRACENÝCH DUŠÍ)
Autor:Barvínek Dominik
Nakladatelství:Nová Forma
Rok vydání2015
ŽánrFantasy
ISBN978-80-7453-562-8
Počet stran403
JazykČeština
Vazba měkká – lepená (paperback) obálka 300g křída + laminace
FormátA5 – formát 148x210 mm
Cena290,-
E-shopwww.stahujknihy.cz

Ukázka z knihy
Blerund už druhý den marně pátral po Lorkanovi. Jako kdyby se po něm slehla zem. Několikrát se stalo, že se setkal s Eleannou, ale nepromluvili spolu ani slovo. Bylo zřejmé, že Lorkan zůstal v přístavu, protože s nimi nebyl a ta čarodějka v tom měla určitě prsty. Občas ji nenápadně pozoroval, co během dne a někdy i v noci dělala. Zdálo se mu, že se chová dost prostě, na to že v ní bylo ukryto zlo. Musela svojí skutečnou tvář něčím skrývat a krása, byla jedna z věcí, co ta žena měla.


Uplynuly dva dny a loď byla na dosah Irsar Eluru, ovšem před přístavem, bylo místo, kde v hlubokých vodách spí mořský had, který chrání přístav před nepřáteli. Během této doby, Blerund nezjistil o Eleanně nic. Jako kdyby zůstalo všechno při starém. Ani neprokouknul nic z té její tajnosti, co v sobě měla. Několikrát se o tom bavil s Ezrekem, ale on nebyl při jeho straně, protože necítil z té ženy nic odporného. Blerund byl na všechno sám a ani Elork na té ženě nepoznal nic zlého.


"Kapitáne, už dva dny pátrám po Lorkanovi a nemůžu ho za žádnou cenu najít. Přeci jenom musel zůstat v Azgeotu, jinak si jeho nepřítomnost nedovedu vysvětlit. Nechci vás něčím urazit, ale vím, jaký máte s Eleannou vztah, proto vám o ní nechci říkat nic špatného, ale já si myslím, že to není dobrý člověk. Určitě má jeho zmizení na svědomí ona," přišel k němu Blerund, aby mu mohl říct, co ho trápilo.


"Blerunde, co mi tím chceš říct?" zeptal se a pohlédnul na něj přísnou tváří.


"Pamatuji si, jak jsme šli přístavem do doků a během cesty se musel někam ztratit. Eleannu jsem v tu chvíli také neviděl, takže bylo jasný, že s ním musela být. Buď mu něco udělala, nebo řekla, aby tam zůstal pod pohrůžkou, že ho zabije."


"Neblázni Blerunde, měl jsi dneska rum?" a mírně se na něj ušklíbnul.


"Kapitáne, já neblázním, snažím se tu na vás mluvit trochu slušně, protože k vám bych si nedovolil žádné špatné slovo, ale o té Eleanně bych nebyl tak přesvědčený, že mu nic neudělala."


"Podívej, jestli mě tu chceš přesvědčovat, abych si na ni dával pozor, nebo porušil svůj slib, jaký jsem jí dal a otočil loď zpátky, tak to neudělám. Snad bys mohl dělat jiný věci, než hledat Lorkana. On si už vybral, a navíc, nic mi po něm není. Blerunde, to chceš být jako Lorkan? Jestli nám nic neudělá, do té doby, než doplujeme do Irsar Eluru, pak jsem zvědav, jak se budeš tvářit," zježil obočí a odvrátil pohled od Blerunda.


Žoldák zůstal koukat, jako spráskaný pes, protože si nemyslel, že by na něj mohl Kolrand takovým způsobem zareagovat. Nedokázal ho ničím přesvědčit. Pak se ztrápeně otočil a odešel.


Zpět na seznam knih

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (57040)
Poezie (58970)
Fotografie (57215)
Přírodní medicína (56062)
Komiksy (56841)


Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8593528