Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Knihy - Čekání na gól

Název:Čekání na gól
Autor:Hattala Martin
Nakladatelství:Nová Forma
Rok vydání2016
ŽánrPróza
ISBN978-80-7453-681-6
Počet stran242
Jazykčeština
Vazba tvrdá – lepená vazba s tuhými deskami a laminací
FormátA5 – formát 148x210 mm
Cena262,-
E-shopwww.stahujknihy.cz

Ukázka z knihy
Míč se parádně kroutí od branky, směřuje ke Karlovi. Na poslední chvíli se před něj hrne statný obránce, ale ten na centr vyskakuje předčasně a hlavou ho promáchne. Komukoli jinému na Karlově místě by balón utrhl hlavu, protože by s minelou protihráče nepočítal, ale vše bylo jinak. Byl tam Karel se vštěpenou zásadou, aby nikdy nic odevzdaně nevypustil, nevěřil předpokládanému, proto trajektorii míče do posledního okamžiku sledoval, počítal s čímkoli. Tedy i se špatným tajmingem obránce, což se i stalo, takže balón měl na kebuli najednou on. Na poslední chvíli se stačil naklonit, milisekundově trknout a tím dát míči jakous takous razanci. Slabá hlavička se odrazila od chumlu hráčů před brankou, ale naštěstí zase k němu. Pak stačilo už jenom nastavit nohu a: bylo to tam! Doťuk z pěti metrů sice nepůsobil tak výstavním ukončovacím dojmem jako u druhého gólu, ale počítají se i daleko upachtěnější.

A jestli si někdo myslel, že nadšení z druhé branky se už překonat nedalo, mýlil se. Choltická plechová střídačka řvala a burácela, jako kdyby měla každou chvíli vzlítnout do vesmíru, a kolem Karla to v mžiku vypadalo, jako kdyby se zrovna stavěla nová pyramida v Gíze ? z lidských těl, naprosto chaoticky a zběsile rychlým tempem.

Snad jenom přeloučský trenér nejevil pozitivní emoce a jeho hráči jako by ho posmutnělým rozčarováním kopírovali. Avšak probral se a rukama rozhazoval tak, jako kdyby mobilizoval zdecimovanou armádu proti jasné přesile.

Když rozhlasový hlasatel vyhlašoval Karlovo jméno potřetí, dovolil si povolit uzdu fantazie.

?Voráček, Voráček, zase Karel Voráček snižuje na 3 : 5! Tak co, Pepo, stihne ještě vyrovnat?? ptá se hlasatel kolegy. Dává tak najevo, že má z vychvalování střelce hostů ohromnou žbrndu. Jako kdyby si nechtěl připustit, že se od něj očekává domácí loajalita. Aspoň naoko.


Zpět na seznam knih

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (57038)
Poezie (58969)
Fotografie (57214)
Přírodní medicína (56061)
Komiksy (56839)


Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8593385