Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Knihy - První setkání se sny a jejich význam v mém životě

První setkání se sny a jejich význam v mém životě
Název:První setkání se sny a jejich význam v mém životě (Rok 2014)
Autor:Matějková Kateřina
Nakladatelství:Nová forma
Rok vydání2016
ŽánrAutobiografie
ISBN978-80-7453-771-4
Počet stran152
Jazykčeský
Vazba měkká – lepená (paperback) obálka 300g křída + laminace
FormátA5 – formát 148x210 mm
Cena193,-
E-shopwww.stahujknihy.cz

Ukázka z knihy
Předmluva
Sdílení, to je velká ,,věc". Podělit se o radost, zkušenosti, úspěch, ale i neúspěch - to vše je nezbytné na cestě životem pro růst jak nás samotných, tak i našeho okolí. Tato kniha vznikla na základě deníku, který jsem si začala psát v lednu roku 2014. Díky kamarádovi (u kterého jsem byla na astrologickém rozboru) jsem se začala zaměřovat na své sny. Každé ráno jsem se snažila vzpomenout si i na malé útržky. Začala jsem trénovat snovou paměť a po čase jsem si začala sny lépe vybavovat. Znamenalo to psát si sny třeba i uprostřed noci. Jakmile jsem si vše zapsala, začala jsem luštit, co mi chce mé podvědomí asi sdělit. Někdy jsem na to přišla a jindy zase ne. V tomto roce vstoupila do mého života také synchronicita. Zažila jsem pár neuvěřitelných situací, které mě uváděly do snových stavů. Zjistila jsem, že realita a sny jsou nezbytně propojené. A tak jsem si zapisovala kromě snů také každodenní zážitky a snažila jsem se najít souvislosti.
Kniha je rozdělena do následujících kapitol: Jak ,,to" všechno vlastně začalo - Nejdůležitější události za uplynulý rok - Okamžiky synchronicity - O snech a snění - Deník - Texty. V každé kapitole jsem se snažila poukázat na to, co mi přišlo nejdůležitější, anebo nejzajímavější. Kapitoly nejsou číslované, protože žádná z nich není nadřazená jiné. Všechny spolu sice tvoří jeden celek, ale není nezbytně nutné číst jednu po druhé. Jsem na začátku a mnoho znalostí mi chybí. Přesto mám pocit, že i to, čím jsem si za ten rok prošla, má smysl předat dál. Možná se najdete v některém z příběhů. Možná často řešíte ty samé situace jako já. Možná najdete pár odpovědí, anebo si sami položíte pár otázek, na které jste se doposud nikdy nezeptali.
Přeji Vám pěkné počtení

Deník (ukázka z knihy)
První deníky jsem si začala psát už na základní škole, ale žádný z nich pro mě neměl takovou hodnotu, jako tento, který zachycuje jeden rok mého života. Všechno začalo zapisováním snů. Každý večer jsem si dávala deník do postele nebo hned vedle, abych si po probuzení mohla všechno zaznamenat. Již v úvodu jsem psala o tom, že jsou sny a realita propojené. A tak jsem si vedla také zápisky o každodenních událostech a hledala souvislosti.
Rok 2014 byl pro mě významným rokem, který přinesl mnoho kotrmelců, pochopení a posun ve vztazích, ve kterých jsem se do té doby neustále plácala. Řekla bych, že to byl emocionálně nabitý rok. Podařilo se mi vymotat se z bludného kruhu a začít si sebe víc vážit. Pak mi bylo umožněno setkání s mou láskou. Začátky ale nebyly vůbec jednoduché. Na tomto skutečném příběhu chci všem ukázat, že nikdy není nic ztraceno. Záleží na vzájemné komunikaci a ochotě naslouchat.
Zápisky vystihují, co jsem skutečně cítila. Všechny emocionální pochody radosti i naprostého zoufalství, naděje i beznaděje. Jsem typ člověka, který jde ve svých myšlenkových analýzách skutečně hluboko a hodně si pamatuje. Právě proto je někdy obtížné určité situace zpracovat. Dostala jsem pěkně do těla a řekla bych, že mě ani trochu nešetřili. Ale teď jsem za to nesmírně vděčná. Protože díky tomu jsem tam, kde jsem.
Deník slouží prvotně k tomu, abych vyjádřila všechno, co cítím. Psaním jsem si hodně rovnala myšlenky. Většinou mi pak bylo líp. A když ne, alespoň jsem v sobě nedržela nahromaděné emoce.
Možná si v některých okamžicích uvědomíte, že řešíte ty samé situace jako já. Že se vám třeba nedaří a chcete něco vzdát. Že někdy nemáte chuť pokračovat a ani nevíte jak. S odstupem času všechno naštěstí vypadá jinak a i z té nejzoufalejší situace se dá něco vytěžit. Něco, co každému z nás pomůže jít dál.

http://simplymyworld.webnode.cz/prvni-setkani-se-sny/


Zpět na seznam knih

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (57040)
Poezie (58970)
Fotografie (57215)
Přírodní medicína (56062)
Komiksy (56841)


Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8593512