Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace

Připravujeme nový nakladatelský projekt

13.2.2013

V současné době vzniká v našem nakladatelství projekt nazvaný Český básník.cz.

A hned bude mít několik prvenství. Tímto založíme vůbec první edici v NF, nazvanou stejně jako samotný projekt. A hlavně se pustíme do výroby nového typu knihy, tzv. kolibříku. Jak samotný název napovídá, bude se jednat o rozměrově malou knihu cca 10x9 cm v pevné vazbě a s přebalem a jednotnou grafickou úpravou, přiděleným ISBN a čárovým EAN kódem. Zároveň budeme pravděpodobně jediným výrobcem těchto kolibřích literárních knížek u nás.
Co si od projektu slibujeme? Rádi bychom dali další impuls především básníkům, kteří stále váhají s vydáním svých sbírek. Dále podporu tomuto žánru, který se moc vydavatelům do edičních plánů nehodí, a to z pochopitelných důvodů, díky malému prodeji.
Připravili jsme obchodní model, nenáročný na peněženku zákazníka. Upravili jsme (stále velmi vysoké) autorské honoráře tak, abychom mohli poskytnout vyšší rabat dalším prodejcům z řad knihkupců a dostat knížky na pulty. Součástí strategie je také výhoda ucelené ediční řady, navíc každá kniha bude číslovaná. A to by mohlo přimět sběratele a bibliofily k jejich nákupu. Možná se to v této době slev a výhod nenosí, ale do našeho modelu jsme včlenili i článek solidárnosti. Každý autor si bude moci vybrat ke svým výtiskům i jeden ediční výtisk jiného autora, pochopitelně zdarma. Ten poté samozřejmě obdrží autorský honorář. Bude tak vytvořena určitá kontinuita mezi jednotlivými autory i zajištěn prodej.
Na tomto dortu bude ještě pár třešniček, které zatím neprozradíme. Ale těšit se na ně můžete.

Archiv článků

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (59095)
Poezie (60869)
Fotografie (59149)
Přírodní medicína (57866)
Komiksy (58828)


Nové knihy

Rande

V hospodě

Politika teoreticky i prakticky


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8757629